Духовні хори Івана Лаврівського: джерелознавчий огляд (на матеріалах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника - Осадця, Ольга (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2022)
Проаналізовано джерельну базу дослідження композиторської творчості в жанрі духовної хорової музики одного з найвідоміших композиторів «перемишльської школи» — Івана Андрійовича Лаврівського (1823–1873). Відзначено, що у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника зберігається комплекс джерельних матеріалів, зокрема нотних рукописів та друків духовних хорів композитора. Встановлено та уточнено обсяг нотних матеріалів, хронологічні межі, наявність і належність автографів, джерела походження та надходження до фондів. У додатках подано порівняльну таблицю та бібліографічний покажчик духовних хорів І. Лаврівського. Зроблено висновок про те, що поєднання виявлених нотних джерел із різноплановою науковою літературою дає змогу ґрунтовніше дослідити творчість композитора у цьому жанрі з подальшим розширенням географії пошуків та їхнім опрацюванням із врахуванням сучасних вимог наукової бібліографії.