Об’єднана Краківсько-львівська спілка: евакуація, згортання діяльності, нова еміграція і ліквідація, 1944–1948 (у світлі нових архівних матеріалів) 18-35 - Лариса, Головата (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2020)
Стаття присвячена останньому етапові діяльності найбільшого легального видавничого осередку періоду Другої світової війни — «Українського видавництва» у Кракові-Львові. Джерельну основу становить комплекс документів із особистого фонду Володимира Кубійовича, що зберігається в Бібліотеці й Архівах Канади (м. Оттава) і досі був поза науковим обігом.