Бібліографічна шашкевичіана (огляд бібліографічних джерел XIX — початку XXI ст.) - Ільницька, Луїза (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2021)
Проаналізовано бібліографічні джерела ХІХ — початку ХХI ст., присвячені Маркіяну Шашкевичу, — праці Я. Головацького, В. Коцовського, М. Возняка, М. Марунчака, М. Шалати та ін. Звернуто увагу на ідеологічний підхід до персоналії М. Шашкевича в радянській бібліографії, культ М. Шашкевича в українській еміграційній бібліографії. Обґрунтовано формування наукової бібліографічної шашкевичіани у незалежній Україні.