ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ВАСИЛЯ СТЕФАНИКА В УКРАЇНСЬКІЙ ПРЕСІ ГАЛИЧИНИ 1937 року - Дроздовська, Олеся (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2021)
Зібрано, систематизовано і проаналізовано матеріали, присвячені вшануванню пам’яті Василя Стефаника, опубліковані 1937 р. на сторінках українських газет і журналів Галичини. Акцентовано специфіку представлення письменника, його приватного життя, літературної, громадської діяльності тощо у часописах, орієнтованих як на різновікову аудиторію, так і на відмінну за сферами соціальної взаємодії. Відзначено основні медіаобрази В. Стефаника, на формування яких були націлені ці видання: письменник світової слави, активний громадсько-політичний діяч, емпатична особистість, шанувальник духовних і родинних цінностей, патріот рідної землі.