Розвиток бібліографознавства в Україні - Рибчинська, Наталія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2013)
Здійснено періодизацію розвитку бібліографічної науки в Україні. Охарактеризовано окремі періоди, внесок різних поколінь бібліографічної інтелігенції в теорію, історію, методику й організацію бібліографічної справи. Проаналізовано становлення національного бібліографознавства, його основні здобутки і завдання.