ВИДАВНИЧА СЕРІЯ «СОКІЛЬСЬКА БІБЛІОТЕКА» ТА ЇЇ ЗАСНОВНИК ЯРОСЛАВ БЛАГІТКА: КОНЦЕПЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО СПОРТИВНОГО РУХУ ГАЛИЧИНИ - Мовна, Маріанна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2021)
Досліджено концепцію українського спортивного руху Галичини у виданнях товариства «Сокіл-Батько», зокрема у публікаціях видавничої серії «Сокільська Бібліотека» (1935–1939). Встановлено ім’я її засновника, активного діяча українського сокільського руху, теоретика національного спорту, інженера, педагога, публіциста Ярослава Благітки (1908–1965). Розшукано та введено до наукового обігу як самі книжки серії, так і маловідомі відгуки фахової періодики про аналізовані видання.