ПОЕЗІЯ ОЛЕКСАНДРА ОЛЕСЯ В МУЗИЧНІЙ ІНТЕРПРЕТАЦІЇ ЯКОВА СТЕПОВОГО (на прикладі вокального циклу «Пісні настрою») - Осадця, Ольга (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2021)
Охарактеризовано драматургічні, формотворчі і музично-виразові засоби у вокальному циклі українського композитора Якова Степового (1883–1921) «Пісні настрою» на вірші Олександра Олеся. Підкреслено, що пісенність як прикметна риса обдарування композитора визначає ладово-інтонаційний стрій його творів, природу тональних і гармонічних зв’язків, прийоми розвитку, побудови і розгортання структур, специфіку інструментальної фактури.