Архів родини Шептицьких у Прилбичах: реконструкція, огляд збережених документів - Чернухін, Євген (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2020)
Відтворено структуру та склад архіву родини Шептицьких у Прилбичах. Уперше проаналізовано 100 збережених документів архіву Шептицьких з огляду на вірогідну первинну систематизацію. Архів родини Шептицьких був певною мірою наслідком колекційної діяльності, становив близько 400 одиниць і був формалізований наприкінці ХІХ ст. Частину архіву Митрополит Андрей Шептицький вивіз до Львова, а після 1944 р. її конфіскували органи влади разом з «Архівом історії унії» та іншими матеріалами Української греко-католицької церкви.