«Архів історії Унії» як інтегральна частина Візантійської бібліотеки й архіву книгозбірні «Студіон» - Дядюк, Мирослава (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2020)
Розглянуто принципи, організаційні засади та практичну діяльність «Архіву історії Унії», його особливості, шляхи та динаміку комплектування, склад і тематичну палітру архівного та бібліотечного фондів, кадрове питання. Висвітлено ініціативи фондоутворювача «Архіву історії Унії» Митрополита Андрея Шептицького щодо реорганізації та включення фондів до складу архівно-бібліотечного комплексу книгозбірні «Студіон» як інтегральної частини візантійської бібліотеки й архіву.Ключові слова: Українська греко-католицька церква (УГКЦ), Климентій Шептицький, церковно-релігійний комплекс, духовенство, репресії, ліквідація УГКЦ, радянська влада.