Світоглядне підґрунтя української держави у публіцистиці Євгена Онацького (за текстом «Української малої енциклопедії») - Мельник, Юрій (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2019)
На матеріалі «Української малої енциклопедії» відтворено світоглядне підґрунтя української держави в інтерпретації автора енциклопедії Євгена Онацького.