Е-підручники для української школи: проблеми підготовки - Стахів, Марія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2019)
Роз’яснено проблему розрізняння термінів у сфері електронних видань, зокрема електронних підручників. Визначено вимоги до електронних навчальних видань. Проаналізовано розміщені на платформах «Bristar», «Розумники» та «MozaWeb» мультимедійні навчальні видання, створені в межах експерименту впровадження електронного підручника й електронної платформи, а також їхню відповідність до «Положення про електронний підручник». Виявлено такі розбіжності: недостатнє забезпечення відтворення продуктів на різних операційних системах, неуніфікований дизайн між частинами видання, що є інтерактивними, та вмістом друкованого видання, на основі якого створено електронне.