Греко-католицька духовна семінарія у Львові та Юрій Ґлоґовський - Купчинська, Лариса (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2019)
З огляду на актуальні проблеми часу у статті представлено матеріали, дотичні до історії архітектурного комплексу Греко-католицької духовної семінарії у Львові. Основу дослідження становлять праці відомих українських і польських вчених, архівні документи, карти Львова і графічні твори митців-графіків ХІХ ст., які зберігаються найперше у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника. Впроваджено в науковий обіг плани бокового будинку Греко-католицької семінарії у Львові, які підготував відомий будівничий першої половини ХІХ ст. Юрій Ґлоґовський у 1826 і 1828 рр. Сьогодні вони зберігаються у Центральному державному історичному архіві України м. Львова і кращим чином відображають частину інтер’єру семінарського будинку, про яку нині є надзвичайно мало інформації. Будучи єдиними із відомих джерел подібного роду, документ проаналізовано дуже докладно. Окремо наведено причину їх появи. Крім того, детально розглянуто усі приміщення, які з огляду на вимоги часу впродовж двох років зазнали реорганізації. Підкреслено, що спадщина Ю. Ґлоґовського є вагомою базою у вивченні архітектури Львова.