Західноукраїнські видання історико-краєзнавчого сегмента початку XX ст. - Мовна, Маріанна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Зібрано, систематизовано та проаналізовано масив західноукраїнських видань історико-краєзнавчої тематики початку ХХ ст. Визначено їх типологічну належність, охарактеризовано змістове наповнення, функціональну спрямованість та місце в історико-краєзнавчому дискурсі, а також внесок у розвиток як українського краєзнавства, так і у справу пізнання народом свого історичного минулого.