Ретроспектива державотворчих змагань Західноукраїнської Народної Республіки у західноукраїнських та українських еміграційних виданнях 1930-х рр - Морозова, Інна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Проаналізовано західноукраїнські та українські еміграційні видання 1930-х рр., що містять матеріали про національно-визвольні змагання 1917–1921 рр. Розглянуто воєнно-історичні праці та мемуари, у яких відображені етапи формування українських збройних сил та процес становлення Західноукраїнської Народної Республіки.