Преса України: між минулим та майбутнім - Галаджун, Зоряна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Здійснено спробу узагальнення досвіду країн із соціалістичним минулим на шляху до інформаційної незалежності та наслідків цього процесу для друкованих ЗМІ. Виокремлено низку чинників юридичного, практичного та психологічного характеру, що стали на заваді швидкому й ефективному позбавленню від рудименту радянщини — комунальної преси.