Історична колекція бібліофіла Івана-Яна Нарґелевича у фондах Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника - Олексів, Ілона (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Розглянуто приватну бібліотеку польського колекціонера та бібліофіла з Литви Івана Нарґелевича у складі Львівської академічної книгозбірні. Простежено шлях надходження колекції до Львова. Здійснено типологотематичний аналіз видань на підставі друкованого каталогу та виявлених примірників. Статтю доповнено ілюстративним матеріалом.