Бібліофільсько-меценатська діяльність Василя Щурата (на основі науково-довідкового апарату відділу рукописів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника - Кривенко, Маргарита (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2018)
Розглянуто внесок академіка Василя Щурата (1871–1948) у збагачення та розвиток бібліотечних зібрань Львова першої половини ХХ ст. Статтю доповнено ілюстраціями.