Діяльність Якова Оренштайна в контексті українського книговидавничого процесу першої половини XX ст - Юркевич, Олександра (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Висвітлено життєпис та основні напрями діяльності Якова Сауловича Оренштайна, коротко проаналізовано його видавничий доробок, наголошено на ролі діяча в розвитку українського книговидання в Галичині у першій половині XX ст.