«Towarzystwo Naukowe» у Львові (1901–1939): історія створення та структура - Попадюк, Надія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Досліджено історію створення та структуру «Towarzystwa Naukowego», яке функціонувало у Львові впродовж 1901–1939 рр. З’ясовано основні напрями його діяльності. Названо наукові фахові видання «Товариства», в яких оприлюднювалися здобутки та досягнення його членів, а також провідних вчених і фахівців м. Львова.