Європейська белетристика у західноукраїнських перекладах початку ХХ ст.: джерелознавчий аспект - Когут, Софія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Розглянуто джерелознавчий аспект дослідження бібліографії книжкових видань європейської белетристики в західноукраїнських перекладах. Наголошено на загальноукраїнській перспективі перекладу як складової процесу націєтворення, проаналізовано історико-літературні, політичні, економічні особливості видавничого процесу, відображеного у бібліографії книжкових видань перекладів.