Приватна бібліотека Василя Сімовича у проекції духовного світу вченого - Олексів, Ілона (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Простежено історію формування бібліотеки В. Сімовича, охарактеризовано її склад і зміст. Особливу увагу зосереджено на дарчих написах як важливому джерелі дослідження історичних колекцій.