Серійні видання 1930-х рр. з проблем шкільництва й освіти в Галичині - Рибчинська, Наталія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Проаналізовано дев’ять серій книг науково-освітнього характеру з репертуару львівських видавництв 30-х рр. ХХ ст.: «Видання Товариства “Просвіта”», «Бібліотека “Життя і Знання”», «Науково-популярна бібліотека товариства “Просвіта”», «Підручна освітня бібліотека», «Видавництво “Самоосвіта”»; «Бібліотека “Української Школи”», «Видавництво “Для школи і дому”», «Діточа бібліотека», «Популярна бібліотека».