Архів Михайла Демковича-Добрянського у фондах відділу рукописів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника - Кравець, Данило (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Розглянуто основні проблемно-змістові характеристики архіву Михайла Демковича-Добрянського (1905–2003) — відомого історика, очільника української редакції радіо «Свобода» (1956–1972), публіциста та громадсько-політичного діяча, члена Українського національно-демократичного об’єднання (УНДО) та голови Союзу українців у Великій Британії (СУВБ). Архів фондоутворювача зберігається у відділі рукописів ЛННБ України ім. В. Стефаника та включає біографічні матеріали; статті, рецензії та доповіді самого М. Добрянського; широкий епістолярій; інформацію про організації, членом яких був фондоутворювач, та матеріали про інших осіб.