Із композиторської творчості Ярослава Лопатинського: рукописи та першодруки із фондів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника - Косаняк, Наталія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2017)
Подано нотографічний перелік рукописів та першодруків музичних творів Ярослава Лопатинського із фондів бібліотеки, що ґрунтується на текстологічному й археографічному дослідженні кожної одиниці зберігання, з метою введення їх у науковий обіг.