Пресовидавничі реалії воєнного Львова 1914–1918 рр. (за матеріалами місцевої преси) - Палюх, Ольга (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2016)
Висвітлено умови пресовидавничої діяльності у Львові періоду Першої світової війни, проаналізовано вплив обставин воєнного часу, владних змін у місті — австро-угорської, російської, польської — на вихід і тематику українських часописів, роботу редакцій.