Кам’янець-Подільський у світлинах Юліана Дороша (із фондів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника) - Красник, Уляна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2016)
Об’єктом дослідження є колекція фотографій Кам’янця-Подільського відомого українського фотографа Юліана Дороша (1909–1982). У колекції представлені фоторепродукції плану міста та світлини, на яких зображені Кам’янець-Подільська фортеця з міськими укріпленнями, Новопланівський міст, міська ратуша, Тріумфальна арка, колона з фігурою Богородиці комплексу катедрального собору Петра і Павла, церква Воздвиження Чесного Хреста на Карвасарах. Проаналізовано тематичні складові колекції, введено в науковий обіг невідомі фотодокументи.