Metody odkwaszania papieru - Bangrowska, Agnieszka (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
Розглянуто найчастіше використовувані методи масової нейтралізації паперу документів XIX–XX ст. Детально описано способи відбору видань з підвищеною кислотністю матеріальної основи та методику їх нейтралізації (розроблену фірмою Нешен), яку широко застосовують (апробована) книгозбірні та архіви Польщі.