Слов’яно-греко-латино-польський збірник першої чверті XVII ст.: атрибуція авторства - Кольбух, Марія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
Розглянуто історію дослідження та встановлення авторства Слов’яногреко-латино-польсько-українського рукописного збірника першої чверті XVII ст. з фондів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника. Доведено, що його укладачем, переписувачем статей та автором окремих з них є український культурний і релігійний діяч першої половини XVII ст. Кирило Іванович із м. Замостя.