До історії формування ретроспективних фондів Львівської філії Бібліотеки АН УРСР (1940–1941): нове документальне - Дзюбан, Роман (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
Висвітлено процес формування книжкових, рукописних і мистецьких фондів Львівської філії Бібліотеки АН УРСР у 1940–1941 рр.; наголошено на важливості вивчення першого, хоч і короткого, періоду в історії ЛННБ України ім. В. Стефаника.