Карпатські мотиви в колекції фотографій Юліана Дороша (із фондів Інституту досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника) - Красник, Уляна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2015)
Об’єктом дослідження є колекція етнографічних фотографій Покуття, Гуцульщини і Бойківщини відомого українського фотографа Юліана Дороша (1909–1982). У колекції представлені портрети селян і народних майстрів, зображення народних звичаїв, архітектури і побуту, гірські пейзажі. Проаналізовано тематичні складові колекції, введено в науковий обіг невідомі фотодокументи.