Пошкодження рукописних документів: причини, наслідки, способи їх елімінації - Льода, Любов; Дзендзелюк, Леся; Пігель, Ірина (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2014)
Визначено стан збереженості документів відділу рукописів ЛННБ України ім. В. Стефаника та причини їх пошкоджень. Проаналізовано способи стабілізації рукописів, написаних залізогаловим чорнилом.