Історія львівської бібліотеки Михайла Грушевського за документальними джерелами - Дзюбан, Роман (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2014)
Акцентовано увагу на важливості наукового дослідження приватної бібліотеки українського історика Михайла Грушевського періоду його перебування у Львові (1894–1914), яка тепер зберігається у фондах різних відділів ЛННБ України ім. В. Стефаника.