Львівський музичний театр на сторінках міської німецькомовної преси першої половини XIX ст. - Ільницька, Алла; Косаняк, Наталія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2014)
Пропонуємо переклад українською мовою двох рецензій на оперні постановки («Вільний стрілець» К. М.-Вебера, «Отелло» Дж. Россіні) та статті про польський театр у Львові, вміщених на сторінках львівських німецькомовних часописів «Miscellen» і «Mnemosyne».