Перекладна белетристика в Галичині 1920-х рр.: від переробок до фахових перекладів - Дубова, Тетяна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2013)
Розглянуто роль українських перекладів у літературному процесі 20-х років ХХ ст. у Галичині. Окреслено редакційно-видавничу політику та здобутки галицьких видавничих осередків у галузі перекладу.