Путівники Львовом, видані у міжвоєнний період (1919–1939): історіографічний аспект - Мовна, Маріанна (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2013)
Здійснено першу в українському львовознавстві спробу пролити світло на історію створення путівників Львовом, видані в міжвоєнний період (1919–1939). Визначено типологічну належність путівників, підкреслено їх тематичні, ідеологічні та лінгвістичні особливості. Охарактеризовано доробок найпомітніших авторів, відомих діячів своєї епохи — М. Орловича, Б. Януша, М. Голубця, І. Крип’якевича, М. Яросевич, О. Мединського та ін.; загальна бібліографія путівників Львовом цього періоду налічує понад 60 позицій.