«Між ідеєю і формою»: рецензії Михайла Рудницького на українські видання у пресі 20–30-х рр. XX ст. - Когут, Софія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2013)
Стаття присвячена одній із найбільш цікавих і насичених сторінок літературної діяльності Михайла Рудницького — рецензуванню. На прикладі рецензій на художні твори українських авторів 20–30-х рр. аналізується літературно-критична позиція М. Рудницького, його естетикотеоретичні погляди на завдання літературної критики, базовані на засадах критичного лібералізму й естетизму. Простежена також рецепція рецензій М. Рудницького в тогочасній періодиці, реакція авторів рецензованих творів — як ілюстрація культурної, морально-етичної атмосфери Галичини 20–30-х рр. ХХ ст.