Документи на пергаменті: способи дослідження, реставрації, збереження - Дзендзелюк, Леся; Льода, Любов (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2013)
У статті узагальнено інформацію про передреставраційні дослідження історичних документів на пергаментній основі. Наведено перелік можливих способів усунення пошкоджень, розглянуто запобіжні заходи для захисту та збереження документів на пергаменті. Описано способи виготовлення пергаментного клею.