Головні тенденції розвитку української та зарубіжної етномузикології другої половини XX ст. - Пасічник, Володимир (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2013)
Розглянуто основні напрями розвитку української та зарубіжної етномузикології другої половини XX ст., що пов’язані з записами народної музики та її публікуванням у наукових і науково-популярних виданнях, зародженням нових теоретичних і методологічних засад в етномузикології, формуванням національних пісенних каталогів, порівняльним дослідженням у межах однієї національної культури та виходом на міждержавні, міжнаціональні зв’язки.