Академік Петир Динеков як книголюб і Григораш Наталя як книгознавець - Янакієва, Татяна; Григораш, Наталя (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
У статті наведено головні культуротворчі ідеї відомого болгарського вченого П. Динекова й охарактеризовано провідні аспекти його дослідницької діяльності, пов’язаної з книгою.