Formowanie kanonow literatury dla dzieci w Polsce w perspektywie historycznej - Michułka, Dorota (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Описано історію формування літературного канону для дитячого читання в Польщі, починаючи з ХІХ ст. і дотепер. Зміст канонів, їхня класифікація, критерії відбору творів проаналізовано в педагогічній, літературознавчій перспективі, з урахуванням читацьких запитів дітей та вимог видавничого ринку.