Глобуси як унікальні наукові і мистецькі пам’ятки - Дзендзелюк, Леся (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Розглянуто основні конструктивні риси давніх глобусів. Ідентифіковано походження реставрованого глобуса зоряного неба XVIII ст.