Феофіл Дунаєвський — переписувач і оздоблювач кириличних книг - Кольбух, Марія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Встановлено перелік рукописних книг, які у кінці XVII ст. — 1710-х рр. переписав ієромонах Домашівського монастиря Феофіл Дунаєвський. Охарактеризовано їх репертуар, художнє оздоблення, оправу та зміст післямов до них авторства Ф. Дунаєвського.