Кодекс Бальтазара Бегема у творчості художників Східної Галичини першої половини ХІХ ст. - Купчинська, Лариса (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Стаття присвячена проблемі джерельної бази творчості художників Східної Галичини першої половини ХІХ ст., які багато часу присвятили виконанню типажно-костюмних замальовок. Розглянуто вивчення і використання митцями мініатюр із Кодексу Бальтазара Бегема, — однієї з найвідоміших історико-культурних пам’яток XVI ст., і висвітлено аналітичний підхід до аналізу кожної їх деталі з метою розкриття багатства матеріальної культури народу від найдавніших часів.