Ансамбль Львівського успенського ставропігійського братства у графіці ХІХ — початку ХХ ст. (на матеріалах відділу наукових досліджень творів образотворчого мистецтва Інституту досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів Львівської національної наукової бі - Костюк, Степан (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Присвячено 425-й річниці утворення і діяльності Львівського ставропігійського успенського братства у Львові, яке у XVII ст. відіграло важливу роль у збереженні й розвитку української культури. У відділі наукових досліджень творів образотворчого мистецтва зберігаються графічні матеріали (літографії, дереворити, офорти), на яких зображено архітектурні споруди, що належали братству. Про історію їх будівництва, збереження і реставрації йдеться в статті.