Михайло Рудницький в літературному процесі міжвоєнного періоду - Когут, Софія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Представлено рецепцію творчої спадщини Михайла Рудницького як одного з чільних літературних критиків міжвоєнного періоду в Галичині. Зокрема, висвітлено естетико-ідеологічну концепцію ліберальної критики, виразником якої був Рудницький, у контексті гуманітарної ситуації міжвоєнного Львова. Проаналізовано проблематику та стилістику літературно-критичної творчості Рудницького, її резонанс у галицькому середовищі.