Фотографії українських вчених-природознавців і математиків кінця ХІХ — середини ХХ ст. як документальне джерело (на матеріалах фонду фотографій Інституту досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів Львівської національної наукової бібліотеки України імені - Ільницька, Алла; Ільницький, Ярослав (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2012)
Подано опис індивідуальних і групових фотографій українських вченихприродознавців і математиків з фондів Інституту досліджень бібліотечних мистецьких ресурсів Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, переважно невідомих широкому загалу. Групові фото доповнено історичним коментарем про зафіксовані події.