Шляхи комплектування фондів на прикладі нових надходжень до архіву Івана Калиновича - Сеник, Ярослав (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2024)
Пропонована стаття присвячена новим надходженням до особистого архіву видатного бібліографа Івана Титовича Калиновича у відділі рукописів ЛННБ України ім. В. Стефаника, які передала його родина з Канади. Серед новоотриманих оригінальних архівних матеріалів – два дипломатичні документи, видані урядом ЗУНР для виїзду за кордон (1919), лист М. Грушевського з умовами видання праці «Бібліографія української соціольоґичної і соціалістичної літератури за рр. 1871–1920» (1921), Умова між Осипом Назаруком та Іваном Калиновичем про публікацію «Бібліографії української політичної літератури» (1921). На їхній основі здійснено спробу дослідити деякі маловідомі аспекти громадсько-політичної та бібліографічної діяльності І. Калиновича під час еміграції у Відні, зокрема взаємин із Михайлом Грушевським у 1919–1923 рр. Подано опис бібліографічної картотеки Івана Калиновича, підготований після її надходження до відділу рукописів Львівської філії Бібліотеки АН УРСР у 1940 р., який належить до періоду формування рукописної колекції Бібліотеки. Статтю проілюстровано фотокопіями документів.