Бібліотечно-бібліографічна діяльність Володимира Дорошенка в Науковому товаристві імені Шевченка у Львові - Рибчинська, Наталія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2023)
Висвітлено бібліотечну і бібліографічну діяльність відомого українського бібліографа ХХ ст. Володимира Дорошенка в Науковому товаристві імені Шевченка у Львові. Відображено його участь у функціонуванні та розбудові книгозбірні Товариства і розкрито роль в обґрунтуванні її значення як національної бібліотеки, наукової книгозбірні та архіву українського друку. Перебуваючи на посаді управителя Бібліографічного бюро, В. Дорошенко здійснював поточний облік української книги 1911–1913 років за широкою програмою і зареєстрував загалом 2377 книг. У 1913–1939 роках очолював Бібліографічну комісію НТШ, організовуючи її роботу. У серії Комісії «Матеріяли до української бібліоґрафії» опублікував «Спис творів Івана Франка з додатком статий про нього і рецензій на його писаня» у двох випусках (четвертий том серії) і «Ґете в українських перекладах, переспівах та наслідуваннях» (шостий том серії). Ці та інші бібліографічні праці, підготовлені під егідою НТШ, зокрема ґрунтовний персональний бібліографічний покажчик Т. Шевченка, поповнили золотий фонд української бібліографії ХХ ст.