Концепція національної бібліографії у працях Ярослава Дашкевича - Ільницька, Луїза (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2020)
Теоретичні засади створення національної бібліографії розглянуто на матеріалах праць відомого українського історика і бібліографа Ярослава Дашкевича. Проаналізовано також його практичний доробок з підготовки бібліографії української книги 1798–1916 рр.