БІБЛІОГРАФІЧНА CТЕФАНИКІАНА - Рибчинська, Наталія (Записки Львівської національної наукової бібліотеки України імені В. Стефаника, 2021)
Уперше персональний бібліографічний покажчик В. Стефаника, який склав Богдан Романенчук, з’явився 1937 року в журналі «Українська книга». У радянські часи бібліографи Львівської академічної бібліотеки підготували три бібліографічні покажчики В. Стефаника (1954 р., уклад. — І. І. Шаповалов, А. З. Одуха; 1961 р., уклад. — О. Кущ; 1985 р., уклад. — Л. Ільницька), кожен з яких тією чи іншою мірою зазнав негативного впливу ідеологічної цензури. Недоліки і численні пропуски зафіксував Б. Кравців у рецензії «Злидні радянської бібліографії». У ХХІ ст. бібліографічну стефаникіану поповнили видання, доступні в Інтернеті (бібліографічні пам’ятки, рекомендаційні покажчики літератури, вебліографічний покажчик, літературне досьє). У ювілейні роки їх підготували бібліотеки різних регіонів України. Однак залишається потреба у новому виданні, яке б заповнило лакуни, спричинені ідеологічною цензурою, й ретельно зареєструвало напрацювання української еміграції та бібліографічний масив вітчизняної літератури від 1982 року.